Heb je last van een vochtige badkamer?

De badkamer is misschien wel de vochtigste plek in je hele huis. Logisch, als je bedenkt hoe je hem gebruikt. Iedere dag verbruik je er liters water. Een beetje vocht is dus niet gek. Het wordt pas een probleem wanneer het vocht niet weg kan. Dan heb je te maken met een vochtige badkamer. Gelukkig valt vocht in de badkamer snel op. Een muffe geur, beslagen ramen of beschadigd stucwerk? Dan mogen er gerust alarmbellen afgaan. Herken je één of meerdere symptomen? Schakel de hulp in van een vochtspecialist.

Gratis analyse
Vochtige badkamer herkennen

Wat is de oorzaak van een vochtige badkamer?

Een vochtige badkamer ontstaat niet uit het niets. Soms ligt het aan het aanwezige vocht dat niet weg kan en neerslaat op je ramen of muren. Maar ook andere vochtproblemen kunnen aan de basis van het probleem liggen. Om de juiste behandeling te bepalen, is het essentieel dat we weten waar het vocht vandaan komt.

optrekkend vocht op de muur

Optrekkend vocht

Bevindt je badkamer zich op de begane grond? Dan is de kans reëel dat het vocht in je badkamer het gevolg is van optrekkend vocht. Je waterkering werkt niet meer naar behoren en de muren absorberen vocht als een spons.

Meer over optrekkend vocht
condensatie op het raam

Condensatie

Het vocht slaat neer op koele plaatsen wanneer het condenseert. Beslagen ramen en muren en schimmelvorming rond de raamkozijnen zijn het natuurlijke gevolg wanneer vocht geen kant op kan.

Meer over condensatie
lekkende leiding

Lekkage

Een badkamer zit vol leidingen. Het kan altijd voorkomen dat er eentje het om welke reden dan ook begeeft. Druppel voor druppel verspreidt het vocht zich in je muur tot het uiteindelijk zichtbaar wordt.

 

Wat zijn de gevolgen van een vochtige badkamer?

Niemand wil een vochtige badkamer. Helaas komen veel mensen er toch mee in aanraking. Dat terwijl een badkamer juist één van die plaatsen is waar je tot rust zou kunnen komen. Een warm bad om te relaxen na een lange dag, of de slaap van je afspoelen met een zachte douchestraal. Vocht is een stoorzender tijdens deze ontspannende momenten.

Daarnaast is het allesbehalve goed voor je gezondheid. Een vochtige badkamer is slecht nieuws om deze redenen:

Icoon longen (geel)

Gezondheids­problemen

Icoon schimmel (geel)

Schimmels

Icoon ongezonde binnenlucht (geel)

Ongezonde binnenlucht

Icoon beschadigd huis (geel)

Schade aan je woning

Icoon salpeter (geel)

Salpeter

Icoon ongedierte (geel)

Ongedierte

Waarom je een vochtige badkamer maar beter aanpakt

Vochtplekken, schimmels, bacteriën en ongedierte zijn verzot op een vochtige ruimte. Het is waar ze hun hart ophalen, hun lievelingsplek. En daarmee plegen ze inbreuk op jouw persoonlijke bubbel, want wie wil nou bezoek van zilvervisjes of, erger, kakkerlakken? Precies, jij zeker niet!

Je badkamer vochtvrij maken, is goed voor je gezondheid en je woning.

Vocht in de badkamer? Vraag advies aan onze vochtspecialisten.

Gratis analyse

Wat houdt een gratis analyse in?

Om iedereen de kans te geven op een gezonde woning, bieden wij onze vochtanalyse helemaal gratis aan. Zo bespaar je meteen honderden euro’s en ben je een stap dichter bij je vochtvrije huis.

Tijdens onze analyse voeren we een reeks tests en metingen uit om een juiste diagnose te stellen. Op basis van deze resultaten bepalen we een behandelplan. Want voor ieder vochtprobleem bestaat de geschikte oplossing. Samen met jou bespreken we de verschillende opties. We nemen de tijd om je vragen te beantwoorden. Zo ben je goed geïnformeerd en kun je de juiste beslissing nemen.

Vraag online je gratis analyse aan. Vervolgens bellen we je zo snel mogelijk op om een afspraak vast te leggen. Onze vochtspecialist komt op het afgesproken tijdstip langs om de analyse uit te voeren.

Vraag je gratis analyse aan

Gratis analyse
vraag je gratis vochtanalyse aan

Interessante artikelen voor jou

We hebben veel andere interessante artikelen over vocht in de badkamer, verschillende vochtproblemen en mogelijke oplossingen. Kom te weten hoe je schimmel zelf van je muren kunt verwijderen en waarom de binnenluchtkwaliteit zo belangrijk is.

1

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading