Vochtbestrijding: methoden om vocht in huis te behandelen

Ieder vochtprobleem is helemaal uniek. Een passende vorm van vochtbestrijding kan een permanente oplossing bieden voor het vocht in jouw huis.

Waarom is vochtbestrijding belangrijk?  

Je huis is meer dan een hoopje bakstenen. Je komt er tot rust na een vermoeiende werkdag, je deelt er gezellige familiemomenten en je kinderen groeien er op. Kortom, je brengt er een groot deel van je tijd door. Je huis is dan ook een veilige omgeving voor het hele gezin.

Vocht in huis gooit roet in het eten. Vochtproblemen richten niet alleen schade in je woning aan, ze zijn ook een regelrechte aanslag op je gezondheid. Loslatend behang, donkere kringen op de muren, een schimmelvlek hier en daar. Ogenschijnlijk onschuldige symptomen die kunnen leiden tot ernstige problemen.  

Definitieve vochtbestrijding bespaart je bovendien heel wat toekomstige kosten. Zo kost een ernstig vochtprobleem je tot 30% extra op je energierekening en daalt de waarde van je huis aanzienlijk. Het loont de moeite om vochtproblemen snel aan te pakken om die extra kosten te voorkomen. 

Murprotec-vochtspecialist voert vochtbestrijding uit

Laat je vochtprobleem analyseren door een vochtspecialist 

Een juiste vochtdiagnose is noodzakelijk om vocht voorgoed te behandelen. Men zegt wel eens: ‘op ieder potje past een dekseltje’. Zo is er voor ieder vochtprobleem ook een passende vorm van vochtbestrijding. Een grondige analyse van het vochtprobleem is een essentiële stap in het proces. Onze vochtspecialisten analyseren wat er aan de hand is in jouw woning, waar het vocht vandaan komt, hoe ernstig het vochtprobleem op dit moment is, enz. Dit doen we helemaal gratis!  

Last van vocht op je keldermuren of rond je ramen? Vraag dan een gratis analyse aan voor professioneel advies van onze specialisten.

Gratis analyse
muren worden geïnjecteerd door Murprotec

Muren injecteren tegen optrekkend vocht

Wanneer poreuze bakstenen grondvocht opzuigen of je waterkering het laat afweten, is het injecteren van je muren een efficiënte vorm van vochtbestrijding tegen optrekkend vocht.

Meer over muren injecteren
Murprotec installeert een CTA-systeem

Luchtbehandeling tegen condensatie

Slechte ventilatie veroorzaakt vochtige lucht en een voedingsbodem voor schimmels. Een luchtbehandelingssysteem van Murprotec brengt daar verandering in.

Meer over luchtbehandeling
Murprotec maakt een kelder waterdicht

Kelderdrainage of -dichting tegen keldervocht

Vocht in de kelder ontstaat vaak door een combinatie van problemen, zoals insijpelend grondwater en condensatie. Mogelijk is er kelderdrainage, kelderafdichting of een luchtbehandelingssysteem nodig. 

Meer over kelder waterdicht maken
 

Daarnaast kan het vochtprobleem ook veroorzaakt worden door een lekkage of bouwvocht. Wanneer er een lekkage aan de basis ligt, kun je het best advies vragen aan een lekdetectiebedrijf en het lek vervolgens laten herstellen. Bouwvocht ontstaat tijdens het bouwproces, wanneer bouwmaterialen vocht opnemen. Gelukkig kun je dit makkelijk verhelpen door je huis de kans te geven om te drogen, eventueel met behulp van een bouwdroger.

Besef goed dat er meerdere vochtproblemen tegelijk kunnen spelen, waardoor ook meerdere behandelingen nodig kunnen zijn om het vocht in huis definitief te laten verdwijnen. Een correcte diagnose is daarom absoluut noodzakelijk.

Voorkom schadelijke gevolgen dankzij de juiste vorm van vochtbestrijding

Icoon longen (geel)

Gezondheids­problemen

Icoon schimmel (geel)

Schimmels

Icoon ongezonde binnenlucht (geel)

Ongezonde binnenlucht

Icoon beschadigd huis (geel)

Schade aan je woning

Icoon salpeter (geel)

Salpeter

Icoon ongedierte (geel)

Ongedierte

Wanneer moet je vochtproblemen behandelen?

Het antwoord is simpel: dat kun je maar beter zo snel mogelijk doen. Als je de eerste tekenen opmerkt van bijvoorbeeld een vochtige muur, heeft vocht dus eigenlijk al schadelijke gevolgen veroorzaakt. Dit betekent dat het vochtprobleem zich ongezien al een tijdje aan het verspreiden is.  

Optrekkend vocht, een natte kelder of condensatie: negeer de symptomen niet, maar kom meteen in actie als je denkt dat je met een vochtprobleem te maken hebt. Hoe langer je wacht met vochtbestrijding, hoe ernstiger de gevolgen worden en hoe meer de behandeling je zal kosten.  

Vochtbestrijding in ieder seizoen

Vochtproblemen gaan niet vanzelf weg, hoe graag we dat ook zouden willen. Merk je dus in de zomer dat de vochtplekken, schimmels of andere gevolgen van vocht afnemen? Laat je niet om de tuin leiden. Dat wil namelijk niet zeggen dat je van het vochtprobleem af bent. Het probleem is alleen minder zichtbaar. De zomer is daardoor wel erg geschikt om vocht te bestrijden. 

Om te weten welke manier van vochtbestrijding ideaal is voor het vochtprobleem in jouw woning, is een grondige analyse nodig. 

Twee Murprotec-vochtspecialisten zitten aan een bureau

Kun je vochtproblemen zelf behandelen?

Bouwmarkten liggen vol met producten om vocht in huis zelf te bestrijden. Van injectieproducten tot antischimmelproducten en vochtwerende verf. Helaas volstaan ze vaak niet om een vochtprobleem permanent te behandelen. Je muren, plafonds, kelder of ramen kunnen om verschillende redenen nat zijn. Er zijn vaak meerdere oplossingen mogelijk, afhankelijk van de oorzaak en de aard van het probleem. Een muur met schimmelvlekken wassen of even opnieuw sauzen, is niet de juiste manier om aan vochtbestrijding te doen. Je camoufleert de vochtverschijnselen alleen een tijdje, in plaats van het probleem echt bij de bron aan te pakken. In veel gevallen wordt het probleem alleen maar groter.

Vochtproblemen kunnen erg complex zijn en een juiste vochtdiagnose is absoluut noodzakelijk om de juiste methode te kiezen. Doe daarom een beroep op de expertise en jarenlange ervaring van onze Murprotec-vochtspecialisten. Zij komen gratis bij je langs om een vochtanalyse uit te voeren.  

Vochtproblemen kunnen groter zijn dan ze op het eerste gezicht lijken. Het loont de moeite om een vochtbestrijder in de arm te nemen die dankzij z’n ervaring de precieze oorzaak behandelt. Zo voorkom je dat de gevolgen van vocht erger worden en geniet je weer van een gezonde woning.

Gratis vochtanalyse

Omdat ieder vochtprobleem anders is, komen onze specialisten bij je langs voor een grondige analyse. Daarna kunnen we je vertellen wat er aan de hand is en welk type vochtbestrijding we adviseren.
Dat doen we bovendien helemaal gratis.

Gratis analyse

Een luchtbehandelingssysteem van Murprotec

Het grote verschil tussen ons luchtbehandelingssysteem en een klassiek ventilatiesysteem is het feit dat onze systemen gegarandeerd voorkomen dat vocht en schimmel zich manifesteren in je huis. Ze zorgen voor een constante toevoer van verse buitenlucht. Die wordt verspreid in je huis. Ondertussen wordt er lucht naar buiten geduwd via ventilatieroosters. Vochtige lucht krijgt geen kans meer, zelfs niet achter meubels of in de kleinste hoeken.  

Ons luchtbehandelingssysteem:

  • haalt verse lucht naar binnen
  • verwarmt de lucht tot 15 °C
  • voorkomt schimmelvorming
  • rekent af met condens
CTA 270

CTA 270

CTA 500

CTA 500

XTRair

XTRair

Hoe gaat definitieve vochtbestrijding in z’n werk?

Als je niet precies weet wat de oorzaak is van het vochtprobleem, is het onmogelijk om over te gaan tot de behandeling ervan. Haal er daarom een vochtbestrijder bij. Murprotec is al 70 jaar actief met vochtbestrijding van Amsterdam tot Weert.

Icoon klembord (geel)  
1

Gratis analyse

Een vochtspecialist komt langs om vochtmetingen te doen en het vochtprobleem te analyseren.

Icoon offerte (geel)
2

Voorstel op maat

Hij stelt vast welke vochtbehandeling nodig is om je vochtprobleem definitief op te lossen.

Icoon offerte (geel)
3

Projectleider

Onze projectleider komt langs om alles dubbel te checken en met je te overlopen. We zorgen voor een duidelijke planning en communicatie.

Icoon werfleider (geel)
4

Vochtbehandeling

Onze specialisten gaan op de afgesproken datum aan de slag om het vocht definitief aan te pakken.

Vertrouw op Murprotec om een betrouwbare en correcte analyse te maken van je vochtprobleem – helemaal gratis. Zo ben je altijd zeker van definitieve vochtbestrijding van elk vochtprobleem. Dat beloven we met onze kwaliteitsgarantie.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

De prijs van een vochtbehandeling hangt af van een aantal factoren. Zo is er geen standaard kostprijs voor vochtbestrijding.

Wat je dit gaat kosten, wordt bepaald door:

  • Het soort vochtprobleem: de behandelmethoden bij optrekkend vocht, doorslaand vocht, condensatie en water in de kelder zijn anders, dus zijn de prijzen dat ook.
  • De ernst van het vochtprobleem: hoe groter het aangetaste oppervlak is, hoe uitgebreider de vochtbestrijding wordt.
  • De kenmerken van je muur: de dikte van je muren en het type steen zijn medebepalend voor de benodigde hoeveel vochtwerend product.


Het is dus moeilijk om de prijs van vochtbestrijding vooraf te bepalen.

Gratis analyse
Een “Murprotec werkt hier” bord staat klaar

Financiële hulp nodig bij het bestrijden van je vochtprobleem

Bekijk je financieringsopties

Voordelen van vochtbestrijding door Murprotec

Hoe we er dagelijks naar streven om de kwaliteit hoog en onze klanten tevreden te houden? Daar hebben we onze kwaliteitsgarantie voor.

Icoon medaille nummer 1 (blauw)

1. De klant op de eerste plaats

Icoon vergrootglas (blauw)

2. Nauwkeurige en grondige analyse

Icoon offerte (blauw)

3. Vaste prijs zonder verrassingen

Icoon checklist (blauw)

4. Controle op locatie vóór de werkzaamheden

Icoon kalender (blauw)

5. Gerespecteerde uitvoeringstermijnen

Icoon 3 sterren (blauw)

6. Verzorgde werkzaamheden

Icoon werfleider (blauw)

7. Veilige werkzaamheden

Icoon afstudeerhoedje (blauw)

8. Constante bijscholing van onze medewerkers

Icoon telefoonmedewerker (blauw)

9. Service na verkoop

Icoon kwaliteitsstempel (blauw)

10. Totale garantie op het resultaat

Deze artikelen zijn misschien interessant voor jou

Meer weten over gezond leven, vochtproblemen, vochtbestrijding en waar Murprotec mee bezig is? Lees onze blog boordevol interessante artikelen en nuttige tips en tricks.

1

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading