Een luchtbehandelingssysteem in je woning: een Murprotec CTA-systeem

Klinkt gezonde binnenlucht, een condensvrij leven en een schimmelvrije woning als een droom? Dat hoeft het heus niet te zijn. Met een luchtbehandeling in je woning zorg je ervoor dat vochtige en ongezonde lucht niet blijft hangen.

De gemiddelde Nederlander brengt zo’n 89% van de tijd binnenshuis door. De luchtkwaliteit is belangrijk voor je gezondheid. En toch denken we daarbij alleen aan de buitenlucht. Dat terwijl de binnenlucht net zo belangrijk is. Uit recent onderzoek blijkt dat 1 op de 4 Europeanen woont in een woning met ondermaatse luchtkwaliteit. Eerder gaf de Healthy Buildings Barometer van 2019 al aan dat maar liefst 1 op de 3 Europese kinderen in een ongezonde woning leeft. Ook leven er heel wat landgenoten in een vochtige woning. Nederland bevindt zich boven het EU-gemiddelde als het gaat om het aantal mensen dat problemen ondervindt door vocht. Hetzelfde onderzoek toont aan dat een betere luchtkwaliteit kan leiden tot betere leerprestaties en minder gezondheidsklachten.

Kortom … een luchtbehandelingssyteem in je woning is een verstandige investering in je huis, je gezondheid en je toekomst.

Gratis analyse

We beantwoorden de belangrijkste vragen: 

De lucht in huis kan vervuild zijn door allerlei schadelijke stoffen, zoals:

 
 • Vocht in huis
 • Koolmonoxide (CO)
 • Stikstofdioxide (NO2)
 • Roet
 • Organische, vluchtige stoffen, door het gebruik van huishoudelijke producten
 • Verontreinigende gassen
 • Ozonvervuiling
 • Pollen
 • Rook
 • Schimmelsporen
 • Uitwerpselen van ongedierte
 • Fijnstof

Voorkom de vervelende gevolgen van een slechte luchtkwaliteit en condens op je ramen.

Onze luchtbehandelingssystemen

CTA 270

CTA 270

Onze CTA 270 voorziet ruimtes tot en met 270 m3 van constante, verse lucht. Dit zorgt voor een gezonde en aangename leefomgeving, ideaal voor zowel huizen en appartementen als kantoorruimtes.

CTA 500

CTA 500

De CTA 500 ververst de lucht in ruimtes, verdiepingen of huizen van maximaal 500 m3 groot. Met zijn krachtige prestaties zorgt deze unit voor een optimale luchtkwaliteit, zelfs in grotere woon- of werkruimtes.

XTRair

XTRair

De XTRair is een luchtbehandelingssysteem speciaal ontwikkeld voor kelderruimtes. Het zorgt voor een complete oplossing voor het beheersen van vocht en het voorkomen van schimmelgroei in kelderruimtes.

Wil je meer info over onze luchtbehandelingssystemen en persoonlijk advies?

Gratis analyse
CTA-systeem van Murprotec

Hoe werkt een luchtbehandeling in je woning?

Ons geïntegreerde luchtbehandelingssysteem werkt als de longen van je huis. De installatie ververst continu de lucht in je woning door verse buitenlucht naar binnen te halen. Tegelijkertijd gaat de aanwezige binnenlucht via ventilatieroosters naar buiten. Zo krijgt vochtige lucht geen kans om koude oppervlakken in je huis op te zoeken. Met andere woorden, het is afgelopen met condensatievocht en schimmelvorming. Een luchtbehandeling in je woning zorgt voor gezondere binnenlucht én helpt vochtproblemen voorkomen.

Een luchtbehandeling in je woning is dus altijd een goed idee. Zowel met als zonder vochtprobleem brengt het heel wat voordelen met zich mee. Gezonde binnenlucht is nooit een overbodige luxe.

Concreet werkt het zo:

 1. Het CTA-systeem voert verse lucht van buiten aan.
 2. De installatie filtert de lucht en verwarmt deze.
 3. De luchtbehandelingssysteem verspreidt de gefilterde lucht door je huis.
 4. Ons CTA-systeem voert de vervuilde en vochtige lucht naar buiten.
 

Zeg ‘doei’ tegen condensatie, schimmelsporen, allergenen en vervuilde stoffen in je woning. Want dankzij ons luchtbehandelingssysteem verdwijnen ze als sneeuw voor de zon.

Onderhoudstips voor ons CTA-systeem

De belangrijkste voordelen van een Murprotec-luchtbehandelingssysteem in je woning

Vrouw ademt gezonde lucht in

Betere luchtkwaliteit

Een luchtbehandeling in huis verbetert de luchtkwaliteit, waardoor je vrijer kunt ademen en je geen zorgen hoeft te maken over schadelijke stoffen.

Thermometer met een zon en een ijsster

Verwarmt de lucht

Ons luchtbehandelingssysteem verwarmt koude buitenlucht voordat het de lucht je huis inblaast, waardoor je het comfortabel hebt en niet zit te klappertanden.

Twee handen houden een hart vast

Betere gezondheid

Een verbeterde luchtkwaliteit draagt bij aan een betere gezondheid doordat het aantal allergenen en fijnstofdeeltjes afneemt. Hierdoor loop je minder kans om ziek te worden.

Iemand multitaskt

Meer productiviteit

Het bevorderen van gezonde binnenlucht kan je productiviteit verhogen met maar liefst 15%, waardoor je nog efficiënter wordt zonder dat je extra inspanningen hoeft te leveren.

Longen met gezonde lucht

Verse lucht

Je moet ons luchtbehandelingssysteem zien als de longen van je woning. Verse lucht komt binnen en vervuilde, vochtige lucht gaat naar buiten. Als dat geen goed nieuws is! 

Ga voor een schimmel- en condensvrije woning mét gezonde binnenlucht!

Gratis analyse

 

Monitor je CTA-systeem met de My Murprotec-app

Met de My Murprotec-app bedien je je luchtbehandelingssysteem op afstand. Je kunt zo alle belangrijke statistieken nauwkeurig in de gaten houden. Zo geeft de AQI-score in je app je realtime-informatie over de kwaliteit van de buitenlucht. Bovendien geeft de app je tijdig een reminder wanneer je filters aan vervanging toe zijn.

Dankzij deze app blijf jij te allen tijde grondig geïnformeerd over je CTA-systeem.

Download de My Murprotec-app.

Google Play Store Apple App Store
Vrouw houdt een smartphone vast met de My Murprotec-app

In enkele stappen heb je een CTA-systeem in je huis

Een luchtbehandeling in je woning is zowel interessant wanneer je te maken hebt met een vochtprobleem als wanneer je de kwaliteit van je binnenlucht wilt verbeteren. Zo’n luchtbehandeling is altijd afgestemd op jouw woning. Onze vochtspecialisten komen gratis bij je langs om je vochtprobleem grondig te analyseren of om je woning preventief te controleren voor je begint aan een verbouwing, met o.a. aandacht voor de luchtkwaliteit.

 
Icoon klembord (geel)  
1

Gratis analyse

Een vochtspecialist komt langs om vochtmetingen te doen en het vochtprobleem te analyseren.

Icoon offerte (geel)
2

Voorstel op maat

De vochtspecialist stelt vast welke vochtbehandeling nodig is om je vochtprobleem definitief op te lossen.

Icoon offerte (geel)
3

Projectleider

Onze projectleider komt langs om alles te dubbelchecken en met je door te nemen. We zorgen voor een duidelijke planning en communicatie.

Icoon werfleider (geel)
4

Vochtbehandeling

Onze specialisten gaan op de afgesproken datum aan de slag om het vocht definitief aan te pakken.

Waarom je beter niet kunt wachten met een luchtbehandeling in je woning

Wie z’n huis onvoldoende ventileert, maakt bestaande vochtproblemen vaak erger. Dit heeft vaak gevolgen voor je gezondheid, zoals het ontwikkelen van zware allergieën en astma. Ook schade aan je huis is niet ondenkbaar. Gelukkig biedt een luchtbehandelingssysteem in je woning een oplossing. Het systeem zorgt ervoor dat vocht uit je huis wordt afgevoerd, waardoor gezondheidskwalen worden voorkomen en vochtschade wordt tegengegaan. Het is dus essentieel om je huis te ventileren en te luchten om een goede gezondheid te behouden.

Laat je huis ademen met een CTA-systeem van Murprotec

Gratis analyse

Financiële hulp nodig bij het bestrijden van je vochtprobleem

Bekijk je financieringsopties

Deze artikelen zijn ook interessant voor jou

Wil je meer weten over vochtige muren of vocht op andere plekken in je huis? Dan zijn volgende artikels misschien wel interessant voor jou.

1

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading