Kies voor een luchtbehandeling in je woning met een Murprotec CTA-systeem

Klinkt gezonde binnenlucht, een condensvrij leven en een schimmelvrije woning als een droom? Dat hoeft het heus niet te zijn. Met een luchtbehandeling in je woning zorg je ervoor dat vochtige en ongezonde lucht niet blijft hangen.

De gemiddelde Nederlander brengt zo’n 89% van de tijd binnenshuis door. Luchtkwaliteit is belangrijk voor je gezondheid. En toch denken we daarbij alleen aan de buitenlucht. Dat terwijl de binnenlucht net zo belangrijk is. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 1 op de 3 Europese kinderen in een ongezonde woning leeft. Hetzelfde onderzoek toont aan dat een betere luchtkwaliteit kan leiden tot betere leerprestaties en minder gezondheidsklachten.

Kortom … een luchtbehandeling in je woning is een verstandige investering in je huis, je gezondheid en je toekomst.

Gratis analyse

De lucht in huis kan vervuild zijn door allerlei schadelijke stoffen, zoals:

 
 • Koolmonoxide (CO)
 • Stikstofdioxide (NO2)
 • Roet
 • Organische, vluchtige stoffen, door het gebruik van huishoudelijke producten
 • Verontreinigende gassen
 • Ozonvervuiling
 • Pollen
 • Rook
 • Schimmelsporen
 • Uitwerpselen van ongedierte
 • Fijnstof

Voorkom de vervelende gevolgen van een slechte luchtkwaliteit en condens op je ramen.

Een Murprotec luchtbehandelingssysteem

Hoe werkt een luchtbehandeling in je woning?

Ons geïntegreerde luchtbehandelingssysteem, ook wel bekend als het CTA-systeem van Murprotec, werkt als de longen van je huis. De installatie ververst continu de lucht in je woning door verse buitenlucht naar binnen te halen. Tegelijkertijd wordt de aanwezige binnenlucht naar buiten geduwd via ventilatieroosters. Zo krijgt vochtige lucht geen kans om koude oppervlakken in je huis op te zoeken. Met andere woorden, het is afgelopen met condensatievocht en schimmelvorming. Een luchtbehandeling in je woning zorgt voor gezondere binnenlucht én helpt vochtproblemen voorkomen.

Een luchtbehandelingssysteem in je woning is dus altijd een goed idee. Zowel met als zonder vochtprobleem brengt het heel wat voordelen met zich mee. Gezonde binnenlucht is namelijk geen overbodige luxe.

Concreet werkt het zo:

 1. Het CTA-systeem voert verse lucht van buiten aan.
 2. De installatie filtert de lucht en verwarmt koude lucht tot 18 °C.
 3. De luchtbehandeling verspreidt de gefilterde lucht door je huis.
 4. Ons CTA-systeem voert de vervuilde en vochtige lucht naar buiten.

Zeg ‘doei’ tegen condensatie, schimmelsporen, allergenen en vervuilde stoffen in je woning. Want dankzij onze luchtbehandeling verdwijnen ze als sneeuw voor de zon.

Onderhoudstips voor ons CTA-systeem

De belangrijkste voordelen van een Murprotec-luchtbehandelingssysteem in je woning

Vrouw ademt gezonde lucht in

Betere luchtkwaliteit

Een luchtbehandelingssysteem in je woning zorgt voor betere luchtkwaliteit in huis. Zo kun je opgelucht ademhalen en hoef je je geen zorgen te maken over schadelijke stoffen.

Thermometer met een zon en een ijsster

Tot 18 °C verwarmt

Onze luchtbe­handeling verwarmt koude buiten­lucht tot 18 °C voordat de installatie de lucht je woning inblaast. Je staat dus niet te klappertanden.

Twee handen houden een hart vast

Betere gezondheid

Een goede luchtkwaliteit is beter voor je gezondheid, want je ademt minder allergenen en fijnstof in. Zo word je minder snel ziek.

Iemand multitaskt

Meer productiviteit

Gezonde binnenlucht boost je productiviteit met maar liefst 15%. Zo word je nog efficiënter zonder dat je zelf extra moeite doet.

Longen met gezonde lucht

Verse lucht

Ons CTA-systeem zijn de longen van je woning. Verse lucht komt binnen en vervuilde, vochtige lucht gaat naar buiten. Als dat geen goed nieuws is! 

Ga voor een schimmel- en condensvrije woning mét gezonde binnenlucht!

Gratis analyse

 

In enkele stappen heb je een CTA-systeem in je huis

Een luchtbehandelingssysteem in je woning is zowel interessant wanneer je te maken hebt met een vochtprobleem als wanneer je de kwaliteit van je binnenlucht wilt verbeteren. Zo’n luchtbehandeling is altijd afgestemd op jouw woning. Onze vochtspecialisten komen gratis bij je langs om je vochtprobleem grondig te analyseren of om je woning preventief te controleren met o.a. aandacht voor de luchtkwaliteit.

 
Icoon klembord (geel)  
1

Gratis analyse

Een vochtspecialist komt langs om vochtmetingen te doen en het vochtprobleem te analyseren.

Icoon offerte (geel)
2

Voorstel op maat

De vochtspecialist stelt vast welke vochtbehandeling nodig is om je vochtprobleem definitief op te lossen.

Icoon offerte (geel)
3

Projectleider

Onze projectleider komt langs om alles te dubbelchecken en met je door te nemen. We zorgen voor een duidelijke planning en communicatie.

Icoon werfleider (geel)
4

Vochtbehandeling

Onze specialisten gaan op de afgesproken datum aan de slag om het vocht definitief aan te pakken.

Waarom je beter niet kunt wachten met een luchtbehandeling in je woning

Goed geïsoleerde woningen ademen te weinig. Extreme isolatiemaatregelen, zoals driedubbele beglazing en muur- en dakisolatie, zijn goed voor je energierekening, maar ze houden vocht gegijzeld. Dat vocht condenseert op ramen, muren en plafonds, veroorzaakt schimmels en trekt ongedierte aan.

Als je je huis bovendien onvoldoende ventileert, wordt het probleem alleen maar erger. Daar lijdt je gezondheid ernstig onder, met soms zelfs zware allergieën en astma tot gevolg. Dankzij een luchtbehandelingssysteem in je woning vindt vocht toch weg en voorkom je gezondheidskwalen en vochtschade. Je huis ventileren en luchten is noodzakelijk voor een goede gezondheid.

Laat je huis ademen met een CTA-systeem van Murprotec

Gratis analyse

Financiële hulp nodig bij het bestrijden van je vochtprobleem?

Deze artikelen zijn ook interessant voor jou

Wil je meer weten over vochtige muren of vocht op andere plekken in je huis? Dan zijn volgende artikels misschien wel interessant voor jou.

1

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading