Terug naar overzicht

Tips voor een gezonder binnenklimaat

23/09/2022

Het installeren van een goed ventilatiesysteem maakt het mogelijk om ongemakken die te maken hebben met een slechte luchtcirculatie te voorkomen: schimmels, huisstofmijt, allergieën, rhinitis, astma… Maar zonder het schoonmaken van het ventilatiesysteem werkt het apparaat niet efficiënt en kan het ook beschadigen. Weet u hoe u de levensduur van het apparaat kan verlengen?

Het schoonmaken van het ventilatiesysteem is belangrijk!

Het ventilatiesysteem verzekert je van gezonde lucht voor jouw gezin. De lucht circuleert en wordt ververst. Het systeem bestaat uit twee delen, het ene verwijdert de schadelijke lucht uit de woning en het andere haalt gezonde buitenlucht naar binnen. Een goed ventilatiesysteem voorkomt vochtproblemen die veroorzaakt worden door een tekort aan ventilatie, zoals condens, schimmels en de huisstofmijt.

Het schoonmaken van het ventilatiesysteem is essentieel om de effectiviteit te behouden. Stof, rook, vet van het koken… verzamelen zich op de ventilatieroosters en deze raken daardoor verstopt. Wanneer het niet regelmatig wordt schoongemaakt, kan het systeem zijn rol als luchtventilatie en luchtverfrisser niet langer goed vervullen. Dit kan op de lange termijn zorgen voor vochtproblemen en een hogere energierekening.

Vergeet het schoonmaken van het ventilatiesysteem niet, wanneer je ziet dat zich stof verzameld heeft op het ventilatierooster.

Heb je last van optrekkend vocht? Bekijk onze vochtbestrijdingstechnieken!

Gratis analyse
Artikel delen via
Vraag nu je gratis analyse aan

Bericht voor huurders

Wij adviseren u de eigenaar/verhuurder te vragen bij de gratis analyse aanwezig te zijn. Wij lossen vochtproblemen graag op bij huurwoningen als de verhuurder/eigenaar aanwezig is bij ons gratis analyse bezoek.

Bedankt!

Je hebt een gratis analyse aangevraagd voor je vochtprobleem.

Loading...
Oops!

Er heeft zich een fout voorgedaan, gelieve opnieuw te proberen.

Recente artikelen

1

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading