Heb je last van vocht in het plafond? Dit wil je weten!

Vocht in het plafond komt regelmatig voor. Toch blijft het lang onopgemerkt. Je loopt nou eenmaal niet de hele tijd naar het plafond te staren. Zo gaat vocht rustig z’n gangetje. Iedere dag dringt het verder door, tot je plotseling vochtplekken op het plafond opmerkt. Soms beperkt het zich tot verkleuringen, maar ook schimmel is een aannemelijk gevolg. Kamers die door hun functie een vochtparadijs zijn, lopen het meeste risico op een vochtig plafond

Kijk dus zeker in je badkamer, keuken, toilet en wasruimte af en toe naar boven. Vocht in je plafond lijkt misschien ongevaarlijk, maar dat is het niet. Het beschadigt de bouwmaterialen en beïnvloedt zo de integriteit ervan.

Valt je oog daarboven op vochtplekken, schimmel of salpeter? Dan hangt je een vochtprobleem boven het hoofd. Neem contact met ons op. We analyseren het vochtprobleem grondig en stellen de oorzaak vast. Deze analyse doen we helemaal gratis.

Gratis analyse
Vocht in het plafond herkennen
 
 
 
 

Wat is de oorzaak van vocht in het plafond?

Vocht in het plafond kan ontstaan door tal van vochtproblemen. Soms speelt er eentje de hoofdrol, soms versterken ze elkaar. Hoe dan ook, het verschijnt er niet op magische wijze. Een lekkend dak, een lekkage in de bovenliggende waterleiding, optrekkend vocht, condensatieproblemen, constructiefouten of een slechte ventilatie … allemaal kunnen ze verantwoordelijk zijn voor de scène die zich boven je hoofd afspeelt.

Condens op het raam

Condensatie

Condensatievocht nestelt zich op koude oppervlakken. Het plafond trekt de vochtige lucht aan. Wanneer die niet weg kan, zal die zich nestelen op je plafond.

Meer over condensatie
Hygrometer toont 64% luchtvochtigheid aan

Hoge luchtvochtigheid

Een hoge luchtvochtigheid is een probleem als die constant aanwezig is. Wanneer de vochtigheid thuis voortdurend boven de 60% is, kan dit condens veroorzaken.

Meer over luchtvochtigheid
een lekkende leiding

Lekkage

Een lekkende leiding kan zich lange tijd achter je muren schuilhouden. Pas wanneer het vocht zichtbaar wordt op de muren of het plafond, wordt het probleem herkend.

 
 

Wat zijn de gevolgen van vocht in het plafond?

Merk je vocht in het plafond op? Negeer het dan vooral niet. Hoe sneller je het oplost, hoe minder schade. Een door vocht doordrongen plafond is potentieel gevaarlijk. Het zou zomaar kunnen dat je plafond het begeeft. Gelukkig hoeft het zover niet te komen.

Voorkom de gevolgen van een vochtig plafond:

Icoon longen (geel)

Gezondheids­problemen

Icoon schimmel (geel)

Schimmels

Icoon ongezonde lucht (geel)

Ongezonde binnenlucht

Icoon beschadigd huis (geel)

Schade aan je woning

Icoon salpeter (geel)

Salpeter

Icoon ongedierte (geel)

Ongedierte

Pak een vochtig plafond meteen aan

De gevolgen van vocht in het plafond onderschatten, zou een fout zijn. Een vochtig plafond ontsiert je woning en zet de integriteit van je huis onder druk. En dat wil je echt niet. Door een vochtprobleem grondig aan te pakken, voorkom je nog meer schade. Schilder dus niet over je vochtige plafond heen voordat je het onderliggende vochtprobleem daadwerkelijk hebt opgelost. Anders is al jouw harde werk voor niets geweest. Want zonder correcte vochtbehandeling keert het zonder twijfel terug.

Last van vocht in het plafond? Vraag een gratis analyse aan!

Gratis analyse

Onze gratis vochtanalyse

Een vochtanalyse kost bij sommige vochtbestrijders al gauw 350 euro. Niet bij Murprotec! Bij ons krijg je hem helemaal gratis. Wij vinden namelijk dat iedereen recht heeft op een gezonde, vochtvrije woning. Met onze gratis analyse brengen we je daar een stap dichterbij.

Vraag je gratis analyse aan

 1. Vul het onlineformulier in.
  Heb je foto’s van je vochtprobleem? Voeg ze dan zeker toe als bijlage. Zo kunnen we het probleem alvast op afstand bestuderen.
 2. We bellen je om een afspraak vast te leggen.
  We weten dat je het vochtprobleem het liefst gisteren al had opgelost. Daarom doen we er alles aan om zo snel mogelijk contact met je op te nemen en een datum voor een bezoek aan huis te prikken.
 3. Tijd voor de vochtanalyse.
  Onze vochtspecialist komt gratis bij je langs met een koffer vol meetapparatuur. Die gebruiken we om de precieze oorzaak van het vocht bij je thuis te bepalen.
 4. We geven je een oplossing op maat.
  Op basis van de situatie bij je thuis bespreken we met jou welke vochtbehandeling het probleem definitief zal oplossen.

.

Gratis analyse

Deze artikelen zijn interessant voor jou

Wil je meer weten over het bestrijden van vocht of heb je ook vocht op andere plaatsen gespot? Blader dan zeker eens door deze blogs. Misschien vind je er de antwoorden die je zoekt.
 

1

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading