Heb je last van een vochtige muur?

Jammer, maar helaas is een vochtige muur geen uitzondering. Heel wat huizen hebben ermee te maken. Een vochtige muur is een sterke indicatie van een vochtprobleem. De oorzaak is niet altijd onmiddellijk duidelijk. Jaarlijks voeren we een hoop interventies uit om vochtige muren te bestrijden.

Hou je ogen dus goed open. Zo merk je vocht het snelst op. Merk je een muffe geur op die je maar niet kan thuisbrengen? Zitten er verkleuringen op je muur? Dan is de kans groot dat vocht het probleem is.

Vraag vrijblijvend een analyse van je vochtprobleem aan. Onze specialist komt langs om de oorzaak van je vochtige muur te achterhalen. Heb je een lekkage? Neem dan contact op met je verzekeraar.

Gratis analyse

Vochtige muren herkennen
 

Wat is de oorzaak van een vochtige muur?

Een vochtige muur ontstaat niet zomaar. Het vocht wijst op een onderliggend probleem. Eentje die zich achter de schermen en van het zicht onttrokken verspreidt. Elke oorzaak vraagt om een oplossing op maat. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van een vochtige muur:

Vochtplekken op de muur

Optrekkend vocht

Een vochtige muur door toedoen van optrekkend vocht uit zich vaak in kapot stucwerk tot een hoogte van ongeveer 150 cm. Ook schimmelvorming is niet uitgesloten. De oorzaak? Een kapotte of ontbrekende waterkerende laag in de fundering. Zeker bij oudere huizen zien we het geregeld.

Meer over optrekkend vocht
Iemand wijst condens aan

Condensatie

Ongeveer 25% van de woningen in Nederland heeft last van condensatie op de ramen of muren. Vochtige lucht blijft hangen en slaat neer op koude oppervlakken. Je herkent condensatie aan waterdruppels op je muur of raam. De kelder en de badkamer zijn hier het gevoeligst voor.

Meer over condensatie
Een vochtige kelder

Ondergrondse infiltratie

De druk van het grondwater is buitengewoon hoog. De kleinste barstjes in je keldermuren kunnen ervoor zorgen dat ze vochtig worden. Het duurt dan niet lang voor je de gevolgen in je kelder herkent. De poreuze stenen nemen vocht op, waardoor het een weg naar binnen vindt.   

Meer over keldervocht
Een lekkage zorgt voor een vochtige muur

Lekkages

Lekkages zijn niet zo onze tak van sport. Maar bij je verzekeraar kun je terecht als het gaat om een vochtige muur of vochtig plafond. Lekkages vragen net zoals andere vochtproblemen om een oplossing op maat. Overleg met je verzekeraar en neem contact op met een loodgieter en/of lekdetectiebedrijf om het lek op te sporen.

 
 

De gevolgen van een vochtige muur

De gevolgen van een vochtige muur vind je in de eerste plaats op de muur zelf. Vocht veroorzaakt veel schade aan je muren. Vaak gaat het om loslatend of kapot stucwerk, vochtplekken die niet meer verdwijnen, loslatend behang en schimmel op de muur. Bij een hardnekkig vochtprobleem kunnen de gevolgen exponentieel toenemen en zelfs negatieve gevolgen hebben voor de constructie van je woning. Een vochtige muur ten gevolge van een langdurig vochtprobleem kan ook je gezondheid beïnvloeden.

Gelukkig hoeft het allemaal niet zo ver te komen. Je kunt erop vertrouwen dat onze vochtspecialisten het vochtprobleem bij jou thuis definitief bestrijden.

Icoon longen (geel)

Gezondheids­problemen

Icoon schimmel (geel)

Schimmels

Icoon ongezonde binnenlucht (geel)

Ongezonde binnenlucht

Icoon beschadigd huis (geel)

Schade aan je woning

Icoon salpeter (geel)

Salpeter

Icoon ongedierte (geel)

Ongedierte

Een vochtige muur kun je het best direct aanpakken

Een vochtige muur staat op niemands bucketlist. Logisch, want je ziet maar het topje van de ijsberg. En jij en ik weten allebei dat zoiets geen goed nieuws is. Je hoeft je geen grote zorgen te maken, maar het is aan te raden om je vochtprobleem zo snel mogelijk aan te pakken. Dat bespaart je meteen een hele hoop gevolgschade en herstelkosten.

Vermoed je dat je last hebt van een vochtige muur? Vraag dan een gratis vochtdiagnose aan.

Gratis analyse

Onze gratis analyse in een notendop

Murprotec zet zich al jaren in voor de strijd tegen vochtige muren en vocht in het algemeen. Dat doen we intussen al meer dan 60 jaar in 8 Europese landen. Om een vochtbehandeling toegankelijk te maken voor iedereen, bieden wij onze vochtdiagnose gratis aan. Waar het elders gemakkelijk 350 euro kost om de oorzaak van je vochtprobleem te bepalen, doen wij dit helemaal gratis. Onze specialisten komen bij je langs om het probleem grondig te analyseren. Op basis van dit onderzoek, waarbij we onder andere het vochtgehalte in je muren opmeten, bepalen we de oorzaak van je vochtprobleem.

Je vochtprobleem een halt toeroepen kan alleen met een juiste analyse. Zonder een correcte behandeling bestaat de kans dat vocht gewoon terugkeert. Om jou de beste vochtbehandeling te bieden, hebben we een eigen laboratorium waar we state of the art duurzame bestrijdingsmethoden ontwikkelen.

Gratis analyse

Kies voor een gratis vochtanalyse van Murprotec

Deze artikelen zijn misschien interessant voor jou

Wil je meer weten over vochtige muren of vocht op andere plekken in je huis? Dan zijn volgende artikels misschien wel interessant voor jou.

1

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading