Heb je last van vochtplekken op je muur?

Heb je één of meerdere vochtplekken op je muur opgemerkt? Negeer ze dan niet. Vochtplekken zijn de voorbode van een groter vochtprobleem. Bovendien blijft het vaak niet bij een vochtvlek. Het is de eerste fase vóór schimmels zich ontwikkelen.

Vochtplekken op de muur kunnen overal in huis opduiken. Als vocht zich eenmaal een weg door je muur werkt, komt dit vaak tot uiting in vochtige plekken. Dat staat niet fraai. Vochtplekken zijn verkleuringen op je muur, plafond en soms zelfs je vloer. Ze nemen nog net niet alle kleuren van de regenboog aan; meestal blijft het bij geel, bruin en groen.

Heb je vochtplekken op je muur gespot?

Laat je bijstaan door een gespecialiseerd vochtbestrijder om het vochtprobleem grondig te analyseren. Bij Murprotec willen we iedereen de kans geven op een gezonde thuis. Daarom bieden we onze vochtanalyse helemaal gratis aan. Onze vochtspecialist komt bij je langs om de oorzaak van het probleem te bepalen en een gepaste oplossing te vinden.

Gratis analyse


Hieronder vind je een antwoord op volgende vragen: 
vochtplekken op de muur

Soorten vochtplekken op de muur

Vochtplekken op je muur kunnen verschillende vormen aannemen. Er is een verschil tussen verse en oude vochtplekken.

  • Verse vochtplekken op je muur

“Verse” vochtplekken op je muur zijn behoorlijk recent ontstaan. Je merkt ze vaak op door een kleurverschil tussen het natte en droge deel van de muur. Vaak is een lekkage de boosdoener.

  • Oude vochtplekken op je muur

“Oude” vochtplekken zitten er al even. Ze wijzen op een langdurig vochtprobleem waarvan de bron al een tijdje bestaat. Dit zijn kleine, bruine vlekken of vlekken met witachtig poeder.

Wat is de oorzaak van vochtplekken op je muur?

Dat is de grote vraag. Een belangrijke, want het antwoord op deze vraag bepaalt hoe we het vochtprobleem in je huis definitief kunnen oplossen.

Condens op het raam

Condensatievocht

Wanneer vocht zich blijft verzamelen zonder weg te kunnen, slaat het uiteindelijk neer op je ramen en muren. En dan staat de deur wagenwijd open voor vochtige plekken op je muur.

Meer over condensatievocht
Optrekkend vocht in de woonkamer

Optrekkend vocht

Beperken de vochtplekken op je muur zich tot ongeveer 1 meter boven je plinten? Zie je ze alleen op de begane grond? Dikke kans dat optrekkend vocht de schuldige is.

Meer over optrekkend vocht
Iemand houdt een hygrometer vast

Hoge luchtvochtigheid

Een hoge luchtvochtigheid kan zich op termijn op je muren aftekenen. Je hoeft niet direct in paniek te raken, maar wees alert als de luchtvochtigheid in huis lange tijd heel hoog is.

Meer over hoge luchtvochtigheid
Een kraan lekt

Lekkage

Een lekkage in een leiding valt niet meteen op en kan zich zo dus onopgemerkt uitleven. Met vervelende vochtplekken op je muur tot gevolg. 

Hoe bestrijd je vochtplekken op je muur?

Voor je je muur kunt herstellen, moet je het vochtprobleem eerst aanpakken. Doe je dit niet, dan kun je net zo goed water naar de zee dragen. En zou dat geen verspilling zijn van je tijd en geld?!

Luchtbehandeling van Murprotec

Luchtbehandeling

Een CTA-systeem neutraliseert condensatievocht door te zorgen voor een constante luchtcirculatie. Het systeem voert verse lucht aan van buiten en voert binnenlucht af. Vochtige lucht krijgt niet de kans om te blijven hangen. Jaarlijks kiezen zo’n 5.500 gezinnen voor een CTA-systeem van Murprotec om af te rekenen met het vocht in hun huis.

Meer over onze luchtbehandeling
Een vochtspecialist injecteert de muur

Muren injecteren

Door je muren te injecteren tegen optrekkend vocht geef je vocht geen kans meer om plekken op je muur te ontwikkelen. Onze vochtspecialisten spuiten een vochtwerend middel in de muur. Met deze nieuwe waterkerende laag is je muur weer beschermd tegen optrekkend vocht.

Meer over muurinjecties

Na de behandeling en de nodige droogperiode kun je je muren opnieuw afwerken. Beschadigd materiaal zoals behang en verf op stucwerk kun je vervangen. Blijkt het vochtprobleem toch meer dan alleen oppervlakkige schade aangericht te hebben? Herstel dan eerst die schade voor je opnieuw gaat verven.

Vochtplekken op je muur kun je het best meteen aanpakken

Vochtplekken op je muur zijn een bron van ergernis en een risico op schimmelvorming. Je muur blijft namelijk voortdurend nat en dat vindt schimmel nou eenmaal geweldig. Maar er zijn ook gevolgen voor de binnenlucht. Vochtige muren beïnvloeden namelijk de kwaliteit van de lucht in je huis en helaas niet op een positieve manier. Gelukkig zijn er altijd oplossingen, ook voor jouw vochtprobleem.

Ben je die vochtplekken op je muur helemaal zat? Vraag een gratis analyse aan!

Gratis analyse

De Murprotec-werkwijze

Icoon klembord (geel)  
1

Gratis analyse

Een vochtspecialist komt langs om vochtmetingen te doen en het vochtprobleem te analyseren.

Icoon offerte (geel)
2

Voorstel op maat

Onze vochtspecialist stelt vast welke vochtbehandeling nodig is om je vochtprobleem definitief op te lossen.

Icoon offerte (geel)
3

Projectleider

Onze projectleider komt langs om alles te dubbelchecken en met je door te nemen. We zorgen voor een duidelijke planning en communicatie.

Icoon werfleider (geel)
4

Vochtbehandeling

Onze specialisten gaan op de afgesproken datum aan de slag om het vocht definitief aan te pakken.

Deze artikelen zijn interessant voor jou

Meer weten over gezond leven, vochtproblemen, vochtbestrijding, vochtplekken en waar Murprotec mee bezig is? Lees onze blog boordevol interessante artikelen en nuttige tips en tricks.

1

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading