Slaap je in een vochtige slaapkamer?

Een vochtige slaapkamer is een absolute stoorzender. Hij verstoort je slaap meer dan je zou denken. Geïrriteerde luchtwegen zorgen voor een slechte slaapkwaliteit. Je slaappatroon lijdt onder de hoge vochtigheidsgraad. Zo gaan sommige mensen overmatig zweten door de vochtige omgeving.

De tekenen van een vochtige slaapkamer identificeren is belangrijk om het probleem op te lossen. Er zijn heel wat aanwijzingen voor vocht in de slaapkamer. Denk aan vochtplekken, een onverklaarbare muffe geur, waterdruppels op de ramen en loskomend schilderwerk.

(H3) Herken je een of meerdere signalen?

Dan kun je ervan uitgaan dat je te maken hebt met een vochtprobleem. Om te achterhalen wat er precies speelt, heb je een grondig onderzoek nodig. Onze vochtspecialist komt gratis langs en voert vochtmetingen uit om de oorzaak te bepalen. Met de resultaten van het onderzoek in de hand bespreken we de mogelijke oplossingen voor het vochtprobleem.

Gratis analyse
Een vochtige slaapkamer herkennen
 
 

Wat is de oorzaak van een vochtige slaapkamer?

Een vochtprobleem in de slaapkamer kan verschillende oorzaken hebben. Soms ligt één probleem aan de basis, soms spelen er meerdere factoren. Misschien kampt je slaapkamer met een hoge luchtvochtigheidsgraad en condensatievocht. Of bevindt je slaapkamer zich op de begane grond en wordt er grondwater opgenomen door je muren?

Dit zijn de mogelijke oorzaken van een vochtige slaapkamer:

Een vochtige slaapkamer door optrekkend vocht

Optrekkend vocht

Ligt jouw slaapkamer op de begane grond? Dan is er een reële kans dat vocht via de muren uit de grond wordt opgenomen, met vochtplekken, schimmels en beschadigd schilderwerk tot gevolg. Meestal is een gebrekkige waterkering het probleem.

Meer over optrekkend vocht
Condensatie op het raam van de slaapkamer

Condensatievocht

Condens is een vaak voorkomend probleem in de slaapkamer. ’s Nachts verliezen we al zwetend liters vocht. Dat vocht moet ergens naartoe. Wanneer het nergens heen kan, slaat het neer op de koudste oppervlakken die het kan vinden: je ramen en muren.

Meer over condensatievocht
Te hoge luchtvochtigheid in de slaapkamer

Hoge luchtvochtigheid

Gemiddeld spenderen we zo’n 8 uur per dag in onze slaapkamer. Onze aanwezigheid beïnvloedt de luchtvochtigheid in de ruimte. Het liefst is die niet hoger dan 60%. Wanneer de lucht voor langere tijd te vochtig is, heeft dit gevolgen voor je slaappatroon.

Meer over luchtvochtigheid
 
 

De gevolgen van een vochtige slaapkamer

Een vochtige slaapkamer is nadelig voor je nachtrust én je levenskwaliteit. Een keertje slecht slapen is niet het einde van de wereld. Maar wanneer dit een aanhoudend patroon is, heeft het effect op je lichaam. Je voelt je rot, je kunt je maar moeilijk concentreren, je hebt hoofdpijn en voelt je geagiteerd.

.

Icoon longen (geel)

Gezondheids­problemen

Icoon schimmel (geel)

Schimmels

Icoon ongezonde binnenlucht (geel)

Ongezonde binnenlucht

Icoon beschadigd huis (geel)

Schade aan je woning

Icoon salpeter (geel)

Salpeter

Icoon ongedierte (geel)

Ongedierte

Pak een vochtige slaapkamer meteen aan

Slapen als een roosje? Dat kan, maar dan zul je toch echt iets aan die vochtige slaapkamer moeten doen. Een goede nachtrust is essentieel voor je levenskwaliteit. Reken maar uit. Gemiddeld vertoeven we 8 uur per dag in onze slaapkamer. Dat is 2920 uur per jaar. Omgerekend zijn dat 121 dagen die we slapend doorbrengen. Door het vochtprobleem in je slaapkamer aan te pakken, doe je dat voortaan in de ideale omstandigheden.

Heb je last van een vochtige slaapkamer? Vraag je gratis analyse aan.

Gratis analyse

Wat houdt een gratis analyse van je vochtprobleem in?

Een analyse van je vochtprobleem is de eerste stap naar een vochtvrije slaapkamer. Zodra we weten wat het vocht veroorzaakt, kunnen we een plan van aanpak opstellen. Wij komen gratis bij je langs om alles gedetailleerd te onderzoeken en bespreken de mogelijke oplossingen met jou. We beantwoorden al je vragen en ontnemen je zorgen. 

Gratis analyse
vocht in de slaapkamer

Deze artikelen zijn interessant voor jou

Wil je meer weten over een vochtige slaapkamer of vocht op andere plaatsen in je huis? Dan zijn de volgende artikelen vol tips en tricks het ideale leesvoer voor jou.
 

1

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading