Heb je last van vocht in de keuken? Volg ons advies.

Vocht in je keuken stond vast niet op je verlanglijstje. Net zoals een wasruimte of de badkamer is een keuken een ruimte die van nature vrij vochtig is. Vocht krijgt hier meer kans om zich te ontwikkelen. En dat is best logisch. Denk maar na over hoe je de ruimte gebruikt. Je kookt, je doet de afwas, je zet de vaatwasser aan. Elk van deze activiteiten verhoogt de vochtigheid in je keuken. Lach vochtproblemen in je keuken dus niet weg.

Herken tijdig de tekenen van vocht in de keuken – de eerste stap om te voorkomen dat vocht z’n gang gaat. Hou je ogen dus goed open. Controleer regelmatig je muren, ramen, plafond, plinten en keukenkasten. Merk je iets ongewoons op? Schakel dan een vochtspecialist zoals Murprotec in. We onderzoeken het probleem, stellen de oorzaak vast en bepalen welke vochtbehandeling het meest geschikt is.

Gratis analyse
Waterdruppels op een wit raam in een vochtige keuken
 
 

Wat is de oorzaak van vocht in de keuken?

Het is de vraag waar onze vochtanalyse het antwoord op biedt. Met de juiste meetinstrumenten, precisie en oog voor detail stellen onze vochtspecialisten de correcte diagnose. De oorzaak ligt niet altijd voor de hand. Soms zit het probleem goed verborgen en valt het amper op. Een hoge luchtvochtigheid en gebrekkige ventilatie zijn hier schoolvoorbeelden van. Bij twijfel schakel je het best de hulp in van een vochtspecialist.

condens op de ramen

Condensatievocht

Hoge luchtvochtigheid, kookvocht dat in je keuken blijft hangen, beslagen ramen … het zijn maar een paar voorbeelden van een condensatieprobleem dat traag maar gestaag je keuken overneemt.

Meer over condensatievocht
optrekkend vocht op de muur

Optrekkend vocht

Veel keukens bevinden zich op de begane grond, waardoor optrekkend vocht voor problemen kan zorgen. Door een kapotte waterkering of het gebrek eraan, zuigen je muren grondvocht op.

Meer over optrekkend vocht
lekkage in de keuken

Lekkage

Is de waterdruk in je keuken opvallend lager? Of krijg je een onverklaarbaar hoge waterrekening in de brievenbus? Dan zou een lekkage in een van je waterleidingen wel eens aan de basis kunnen liggen.

 
 

Wat zijn de gevolgen van vocht in de keuken?

Een vochtige keuken is nooit leuk. Het is een doorn in het oog, slecht voor je gezondheid, nadelig voor je huis en daardoor ook slecht voor je bankrekening.

Deze gevolgen van vocht in de keuken wil je liever voorkomen:

Icoon longen (geel)

Gezondheids­problemen

Icoon schimmel(geel)

Schimmels

Icoon ongezonde lucht (geel)

Ongezonde binnenlucht

Icoon beschadigd huis (geel)

Schade aan je woning

Icoon salpeter (geel)

Salpeter

Icoon ongedierte (geel)

Ongedierte

5 redenen om vocht in je keuken aan te pakken

  1. Je brengt veel tijd door in je keuken. Het is dus niet een probleem waar je zomaar even een oogje voor dichtknijpt. Bovendien is de keuken steeds vaker onderdeel van je leefruimte. Bij een open keuken trek je zelfs de deur niet meer achter je dicht.
  2. Vocht heeft invloed op je gezondheid. Vochtige lucht is slecht voor je luchtwegen en kan op termijn longaandoeningen veroorzaken. Je kunt dus maar beter niet te lichtzinnig omspringen met een vochtprobleem.
  3. Vocht in de keuken vermindert de waarde van je huis. En al helemaal als vocht ook de structuur van je huis aantast.
  4. Vocht trekt ongedierte aan. Met al dat lekkere eten in je keuken maak je van de keuken echt een paradijs voor ongedierte.
  5. Je voorkomt erger door het probleem meteen aan te pakken. Een vergevorderd vochtprobleem brengt meer schade toe dan wanneer je het aanpakt zodra de eerste tekenen zich voordoen. Dat scheelt jou meteen een hele hoop kosten.

Laat vocht dus niet zomaar de vrije loop. Vraag advies aan een vochtspecialist om het probleem op een gepaste manier aan te pakken.

Vocht in je keuken? Kies voor advies van Murprotec.

Gratis analyse

Een gratis analyse van Murprotec

Wij maken er onze missie van om zoveel mogelijk gezinnen te helpen hun thuis weer helemaal vochtvrij te maken. Daarom bieden wij onze vochtanalyse gratis aan. Onze vochtspecialist komt kosteloos bij je langs om het vochtprobleem te onderzoeken. We voeren de nodige metingen uit om de oorzaak te achterhalen. Als we eenmaal weten wat er nou precies aan de hand is, kunnen we een plan van aanpak maken om het vochtprobleem te bestrijden.

Niemand verwacht een vochtprobleem en iedereen hoopt er nooit mee geconfronteerd te worden. Dat zijn onvoorziene kosten die we liever niet willen maken. Om je zoveel mogelijk te helpen, biedt Murprotec met dank aan onze samenwerking met professioneel kredietverstrekker Dealer Totaal Concept B.V. AFM (vergunningsnummer 12003200) een financieringsoptie aan, waardoor je de betaling van je vochtbestrijdingsfactuur kan spreiden.

Gratis analyse
vraag je gratis vochtdiagnose aan

Deze artikelen zijn misschien interessant voor jou

Meer weten over gezond leven, vochtproblemen, vochtbestrijding en waar Murprotec mee bezig is? Lees onze blog boordevol interessante artikelen en nuttige tips en tricks.

1

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading