Terug naar overzicht

Fijn stof in huis: dit wil je weten

22/09/2022
gezonde binnenlucht

Fijnstof is ongezond, dat weten we wel. Maar ben je er ook van op de hoogte dat de fijnstofconcentratie in je woning vaak veel te hoog is. Dit is vooral het geval aan het begin van de avond, tijdens en na de spits. Wij meten graag vrijblijvend de fijnstof in je huis, klik hier voor de gratis analyse.

Oorzaken van fijnstof in  huis

Een te grote hoeveelheid fijnstof in huis kan verschillende oorzaken hebben. Onvoldoende luchtverversing, vochtproblemen of een schimmel kunnen allemaal zorgen voor een hogere concentratie. Door elke dag bewust om te gaan met dagelijkse dingen kan je de hoeveelheid fijnstof al snel verminderen.

Hier een aantal simpele trucs:

  • Ventileer je huis regelmatig bij voorkeur buiten de spits of aan de kant van je huis die niet aan de drukke (snel)weg ligt.
  • Vermeid (sfeer)verwarming met een houtkachel.
  • Zet altijd de afzuigkap aan tijdens het koken.
  • Kies niet voor een woning met een open keuken.
  • Kies voor een goed luchtbehandeling systeem.

Risico’s van fijnstof in huis

Fijnstof komt overal voor en is lastig te ontdekken. Vooral in te grote hoeveelheden is het schadelijk voor je gezondheid. Maar waarom zou moet je je zorgen maken voor iets wat je niet kan zien? Op het eerste gezicht lijkt fijnstof niet zo schadelijk maar op ten duur kunnen er verschillende klachten ontstaan.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Vermoeidheid
  • Benauwdheid
  • Infecties aan de luchtwegen
  • Of zelfs longziekten als COPD of astma

Herken je bovenstaande klachten, dan is het belangrijk dat je direct actie onderneemt.

Luchtbehandeling systeem van Murprotec

Met een luchtbehandeling systeem van Murprotec ben je direct van alle zorgen rondom fijnstof af. Een dergelijk systeem zorgt voor een constante aanvoer van verse, gefilterde lucht waardoor (te) grote hoeveelheden fijnstof geen kans maken. Hierdoor ben je direct van alle vermoeidheid en benauwdheid klachten af.

Met 68 jaar ervaring in het vak, garandeert Murprotec de beste luchtbehandeling systemen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of vraag een gratis analyse aan.
 

Gratis analyse
Artikel delen via
Vraag nu je gratis analyse aan

Bericht voor huurders

Wij adviseren u de eigenaar/verhuurder te vragen bij de gratis analyse aanwezig te zijn. Wij lossen vochtproblemen graag op bij huurwoningen als de verhuurder/eigenaar aanwezig is bij ons gratis analyse bezoek.

Bedankt!

Je hebt een gratis analyse aangevraagd voor je vochtprobleem.

Loading...
Oops!

Er heeft zich een fout voorgedaan, gelieve opnieuw te proberen.

Recente artikelen

1

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading