Kelder waterdicht maken: mogelijke behandelingen

Nederland ligt laag. Dat is allesbehalve een staatsgeheim. 25% van ons grondgebied ligt zelfs onder NAP. Een volledig waterdichte kelder? Dat is maar weinig mensen gegund. Een groot deel van de kelders staat onder enorme druk van het grondwater. Veel keldermuren en -vloeren trekken het niet meer, waardoor vocht zich een weg naar binnen baant. De kleinste beschadigingen in de keldervloer of -muur zijn al genoeg om grondwater vrij spel te geven. Ook een gebrekkige ventilatie is risicovol. Dat leidt tot condensatievocht, met alle gevolgen van dien. Het goede nieuws is dat er oplossingen beschikbaar zijn! Een kelder waterdicht maken kan op verschillende manieren worden aangepakt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor kelderafdichting of kelderdrainage om je keldermuren van vocht te ontdoen. De conditie van jouw kelder bepaalt welke methode het meest geschikt is om het vochtprobleem aan te pakken.

Welke techniek we bij jou thuis toepassen, hangt af van de oorzaak van het vochtprobleem.

We beantwoorden de meest gestelde vragen: 

Murprotec lost een vochtprobleem in de kelder op

Een gratis vochtdiagnose aan huis

Een correcte vochtdiagnose is de eerste stap om vochtige keldermuren waterdicht te maken. Bij Murprotec hechten we echt belang aan je gezondheid en die van je woning, en daarom bieden we een gratis vochtanalyse aan. Eén van onze vochtspecialisten komt helemaal gratis bij je langs om het probleem te analyseren. Op basis van dat onderzoek bespreken we samen de mogelijke behandelingen.

Gratis analyse

Je kelder waterdicht maken: kelderafdichting versus kelderdrainage

Wil je af van je vochtige kelder? Met de juiste behandelmethode weer je vocht uit je kelder. Iedere behandelmethode heeft z’n eigen specifieke eigenschappen. Welke oplossing het meest geschikt is, hangt volledig af van de situatie. Laat je daarom adviseren door een specialist.

Murprotec-specialisten voeren kelderafdichting uit.

Kelderafdichting

Je kelder waterdicht maken aan de binnenkant kan met behulp van kelderafdichting. We geven je keldermuren dan nieuwe waterdichte beschermlagen. Daarbij laten we niets aan het toeval over. We hebben namelijk een eigen waterdichte mortel ontwikkeld waarmee we je muren behandelen. Zo garanderen we dat je kelder waterdicht wordt.

Alles over kelderafdichting

: Murprotec-specialisten voeren kelderdrainage uit.

Kelderdrainage 

Het vochtprobleem in je kelder aanpakken, kan ook via kelderdrainage. Bij deze aanpak houden we het grondwater niet tegen met een waterdichte beschermlaag. In plaats daarvan voeren we het aanwezige vocht gecontroleerd af via een doeltreffend netwerk van leidingen, goten, noppenmembranen en, indien nodig voor jouw kelder, pompen.

Alles over een kelderdrainage

Een Murprotec luchtbehandeling wordt geïnstalleerd in de kelder

Kelders zijn vaak slecht geventileerde plaatsen met amper tot geen luchtcirculatie. Afhankelijk van de situatie in jouw kelder is kelderafdichting of -drainage mogelijk onvoldoende om je kelder van vocht te vrijwaren. Daarom stellen we in sommige gevallen ook een luchtbehandelingssysteem voor. Hiermee voorkom je condensatievocht en schimmels. Ook muurinjecties zijn niet ongebruikelijk in de kelder. Die vormen een goede aanvulling om vocht in je keldermuren in de toekomst te weren.

Meer over luchtbehandeling            
Meer over muurinjecties

Je kelder waterdicht maken in 4 simpele stappen

Icoon klembord (geel)  
1

Gratis analyse

Een vochtspecialist komt langs om vochtmetingen te doen en het vochtprobleem te analyseren.

Icoon offerte (geel)
2

Voorstel op maat

De vochtspecialist stelt vast welke behandeling nodig is om je vochtprobleem definitief op te lossen.

Icoon offerte (geel)
3

Projectleider

Onze projectleider komt langs om alles te dubbelchecken en met je door te nemen. We zorgen voor een duidelijke planning en communicatie.

Icoon werfleider (geel)
4

Vochtbehandeling

Onze specialisten gaan op de afgesproken datum aan de slag en maken je kelder waterdicht.

Vertrouw op Murprotec voor een correcte analyse van je vochtprobleem – helemaal gratis. Zo ben je altijd verzekerd van een definitieve behandeling van elk vochtprobleem. Dat beloven we met onze kwaliteitsgarantie.

Waarom je beter niet kunt wachten met het waterdicht maken van je kelder

Je kelder waterdicht maken is een must voor ieder huis. Het is kostbare ruimte die je liever niet kwijt wilt. Een vochtvrije kelder kun je namelijk een leuke bestemming geven. Een speelruimte voor de kinderen, een eigen filmzaal met projector, een persoonlijke boekenverzameling beginnen, … Noem maar op! De mogelijkheden lijken wel eindeloos.

Ga voor een gezonde kelder voor jezelf, je gezin en je woning. Voorkom nadelige gevolgen en geniet van de extra ruimte.

Natte kelder? Vertrouw erop dat Murprotec je kelder weer waterdicht maakt.

Gratis analyse

Wat zijn de oorzaken van vocht in de kelder?

Veel huizen hebben last van een vochtprobleem in de kelder. De laatste jaren zien we het steeds vaker opduiken. Dat komt onder andere door extremer weer. Moeder Natuur gaat af en toe hevig tekeer met soms water in de kelder als gevolg. Waar onze huizen vroeger geen mankementen vertoonden, doen ze dat tegenwoordig wel. De druk op onze huizen en keldermuren wordt stevig opgevoerd, waardoor ze in sommige gevallen vocht doorlaten. Met of zonder hevig weer is de druk van grondvocht enorm. Heel wat keldermuren vertonen na verloop van tijd kleine scheurtjes. Soms zijn ze met het blote oog amper te zien, maar de gevolgen zijn groot. Vocht vindt hierdoor makkelijk een weg naar binnen.

Deze vochtproblemen zien we het vaakst:

Wat kost het om je kelder te behandelen tegen vocht?

Als we het vochtprobleem in je kelder nauwkeurig analyseren, geeft dat ons inzicht in welke technieken vereist zijn om het vocht definitief te bestrijden. Pas dan kunnen we een volledig beeld krijgen van de kosten voor de vochtbehandeling. Een prijs vaststellen zonder een grondig begrip van het vochtprobleem is onmogelijk en kan leiden tot onverwachte kosten op termijn. Dat is niet wat we willen!

Deze factoren beïnvloeden de kosten:

  • De oorzaak van het vochtprobleem
  • De grootte van het probleem
  • De huidige staat van de keldermuren
  • De gekozen bestrijdingstechniek
  • De grootte van de kelder


Wil je weten hoeveel het exact zou kosten om je kelder weer waterdicht te maken? Laat dan het probleem grondig onderzoeken. Bij Murprotec kun je een vochtanalyse gratis laten uitvoeren.

Gratis analyse

Financiële hulp nodig bij het bestrijden van je vochtprobleem? 

Wat zeggen onze klanten over Murprotec?

Deze klanten genieten weer van een vochtvrije woning.
Daar zijn ze blij mee, en wij ook.

Wat ik erg prettig vond is dat er steeds snel wordt gereageerd, snel ingeplamd maar bovenal goed wordt gecommuniceerd. Dat laatste is misschien nog wel het belangrijkste. Afspraken worden netjes nagekomen. Degene die het kwam doen kwam alleen, was heel netjes en fatsoenlijk (geldt overigens ook voor de andere medewerkers) en werkte efficiënt en contentieus. Gaf toelichting op wat hij deed en kon vragen beantwoorden. Het enige wat ik minder vind is dat ik zelf moet bellen en in de gaten moet houden wanneer ik jullie moet vragen te komen controleren of de muur droogt over een half jaar.

M.

Kleine kelderkast in kruipruimte prima drooggelegd

C.

Zowel de uitleg en begeleiding als de uitvoering waren prima. Vanzelfsprekend moet in de nabije toekomst nog blijken of de vloer en wanden waterdicht zijn, maar daar heb ik alle vertrouwen in.

J.

Nadat eerst Mark Pieterse langs kwam voor de offerte, kwam na de contract tekenen, de werkvoorbereider langs. Die heeft alles keurig bekeken. De uiteindelijke werkzaamheden zijn in 2x uitgevoerd, omdat er wat tegen zat, maar verder prima opgelost. Nu hopen dat de muren goed opdrogen en het probleem verholpen is, maar ik heb er vertrouwen in .

P.

Uiterst tevreden. Werken prettige mensen

M.M.

Het project is voor mijn gevoel van begin tot einde goed verlopen. Ben ook heel erg blij dat ik het heb laten doen en het geeft mij vanaf nu een rustig gevoel als het veel gaat regenen.

J.

Fijn gesprek vooraf. Duidelijke afspraak over 1e werkzaamheden. Voor de 2e dag (coating) hebben we meerdere belletjes moeten doen om een afspraak uiteindelijk kunnen inplannen. Degene die hiervoor kwam zou op een heel ander tijdstip komen dan afgesproken en was er vervolgens weer veel eerder... ze hebben hun werkplek en netjes achtergelaten. Qua werk prima, qua communicatie matig.

I.

Mijn kelder ziet er weer fijn uit. Hopelijk heeft toekomstige regenval en het grondwaterpeil geen vat meer op mijn kelder. Afspraken kunnen een tandje beter…: wanneer er uitstel is graag betere communicatie. Wel begrip voor de arbeidsmarkt en verkrijgbaarheid producten! Al met al goed resultaat

A.

Prima uitvoering maar erg aan de prijs

P.

Deze artikelen zijn interessant voor jou

Wil je meer weten over de verschillende technieken om je kelder waterdicht te maken of hoe ingrijpend vocht kan zijn? Lees onze blog boordevol interessante artikelen en nuttige tips en tricks.

1

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading