Hoe kun je je kelder waterdicht maken? Ons advies!

Een volledig waterdichte kelder? Dat is maar weinig mensen gegund. Kleine beschadigingen in de keldervloer of -muur zijn al genoeg om grondwater vrij spel te geven. Ook een gebrekkige ventilatie is risicovol. Dat leidt tot condensatievocht, met alle gevolgen van dien.

Een kelder waterdicht maken kan op verschillende manieren. Welke techniek we bij jou thuis toepassen, hangt af van de oorzaak van het vochtprobleem.

Een gratis vochtdiagnose aan huis

Een correcte vochtdiagnose is stap één voor een waterdichte kelder. Omdat we bij Murprotec echt belang hechten aan je gezondheid en je woning, bieden we een gratis analyse aan. Eén van onze vochtspecialisten komt helemaal kosteloos bij je langs om het probleem te analyseren en te bespreken welke behandeling je kelder weer waterdicht maakt.

Gratis analyse
Je kelder waterdicht maken is noodzakelijk voor de stabiliteit van je huis.

Je kelder waterdicht maken: kelderafdichting versus kelderdrainage

Iedere behandelmethode heeft z’n eigen specifieke eigenschappen. Welke oplossing het meest geschikt is, hangt volledig af van de situatie. Laat je daarom adviseren door een specialist.

  • Kelderafdichting

Je kelder waterdicht maken aan de binnenkant kan met behulp van kelderafdichting. We geven je keldermuren dan nieuwe waterdichte beschermlagen. Daarbij laten we niets aan het toeval over. We hebben namelijk een eigen waterdichte pasta ontwikkeld waarmee we je muren behandelen. Zo garanderen we dat je kelder waterdicht wordt.

Nieuwsgierig hoe dit in zijn werk gaat?

Lees alles over kelderafdichting

  • Kelderdrainage 

Je kelder vanaf de binnenkant waterdicht maken kan ook via kelderdrainage. Bij deze aanpak houden we het grondwater niet tegen met een waterdichte beschermlaag. In plaats daarvan voeren we het aanwezige vocht gecontroleerd af via een doeltreffend netwerk van leidingen, goten, pompen en noppenmembranen.

Benieuwd hoe het werkt?

Lees alles over kelderdrainage

Je kelder waterdicht maken met een luchtbehandeling?

Een luchtbehandelingssysteem is een mogelijke oplossing voor condensatie in de kelder. Maar alles hangt af van de situatie en wat het vochtprobleem in je kelder veroorzaakt. Vaak wordt een luchtbehandelingssysteem gebruikt als extra techniek om de vochtigheid in de kelder beter onder controle te kunnen houden. De kelder is een ruimte met weinig tot geen natuurlijke ventilatie, waar het wel vaker vochtig is. Zeker bij kelderdrainage is een luchtbehandelingssysteem een verstandige toevoeging.

Onze vochtspecialists ontwikkelden 3 luchtbehandelingssystemen die zorgen voor een constante luchttoevoer: CTA 270, CTA 500 en XTRair. Onze specialisten helpen je bij het kiezen van het geschikte systeem voor jouw huis.

Meer over luchtbehandeling

Gratis analyse
koppel zit in de zetel met een luchtbehandelingssysteem aan de muur

Je kelder waterdicht maken in 4 simpele stappen

Icoon klembord (geel)  
1

Gratis analyse

Een vochtspecialist komt langs om vochtmetingen te doen en het vochtprobleem te analyseren.

Icoon offerte (geel)
2

Voorstel op maat

De vochtspecialist stelt vast welke behandeling nodig is om je vochtprobleem definitief op te lossen.

Icoon offerte (geel)
3

Projectleider

Onze projectleider komt langs om alles te dubbelchecken en met je door te nemen. We zorgen voor een duidelijke planning en communicatie.

Icoon werfleider (geel)
4

Vochtbehandeling

Onze specialisten gaan op de afgesproken datum aan de slag en maken je kelder waterdicht.

Vertrouw op Murprotec voor een correcte analyse van je vochtprobleem – helemaal gratis. Zo ben je altijd verzekerd van een definitieve behandeling van elk vochtprobleem. Dat beloven we met onze kwaliteitsgarantie.

Waarom je beter niet kunt wachten met het waterdicht maken van je kelder

Je kelder waterdicht maken is een must voor ieder huis. Het is kostbare ruimte die je liever niet kwijt wilt. Een vochtvrije kelder kun je namelijk een leuke bestemming geven. Een speelruimte voor de kinderen, een eigen filmzaal met projector, een persoonlijke boekenverzameling beginnen, … Noem maar op! De mogelijkheden lijken wel eindeloos.

Ga voor een gezonde kelder voor jezelf, je gezin en je woning. Voorkom nadelige gevolgen en geniet van de extra ruimte.

Natte kelder? Vertrouw erop dat Murprotec je kelder weer waterdicht maakt.

Gratis analyse

Financiële hulp nodig bij het bestrijden van je vochtprobleem? 

Deze artikelen zijn interessant voor jou

Wil je meer weten over de verschillende technieken om je kelder waterdicht te maken of hoe ingrijpend vocht kan zijn? Lees onze blog boordevol interessante artikelen en nuttige tips en tricks.

1

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading